Grillad vitlöksfisk med Virgin Mary-tomater

Du behöver 2 stora vitlöksklyftor 500 g vit fast fiskfilé med skinnet kvar, t ex gös, långa eller sej salt och nymalen svartpeppar Tomatsallad: 500...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 500 g vit fast fiskfilé med skinnet kvar, t ex gös, långa eller sej
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 500 g cocktailtomater
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1/2 tsk tabasco
  • örtsalt eller sellerisalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Täck botten av en stekpanna med olivolja och hetta upp den försiktigt. Skiva vitlöken fint och lägg ner i oljan. Låt fräsa på svag värme tills vitlöken blivit mjuk, den ska inte få färg. Ta pannan från värmen och låt svalna något. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en form. Häll oljan och vitlöken över fisken och låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter.

2
Gör under tiden tomatsalladen. Skär tomaterna i halvor och lägg i en vid skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda noggrant, gärna med handen. Det gör inget om tomaterna blir lite mosade, smakerna blandas bara ännu bättre då. Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar och ställ åt sidan.

3
Krydda fisken med salt och svartpeppar och grilla den med skinnsidan neråt cirka 10 minuter över fin glöd. Försäkra dig om att gallret är riktigt hett när du lägger på fisken, då är risken mindre att den fastnar. Ett annat alternativ är att använda sig av ett halster. Servera den nygrillade fisken med rumstempererad tomatsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top