Du behöver

  • 2 st regnbågslax ca 700 g, urtagna
  • 1 kruka koriander
  • 2 st citrongrässtjälkar ansade, det yttersta skalet borttaget
  • 6 st kaffirlimeblad färska, frysta eller torkade
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st ingefära skivad
  • 1 st röd chilifrukt skivad
  • 4 st lime skivade, plus klyftor till servering
  • olivolja
  • Dessutom

  • tidningspapper
  • bakplåtspapper
  • hushållsgarn

Gör så här

1
Skölj fisken under rinnande kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Bryt kvistarna av koriandern och spara bladen till garnering. Lägg citrongräs, limeblad, vitlök, ingefära och korianderstjälkar i en stor mortel tillsammans med chili. Stöt lite så att smakerna frigörs.
2
Ta ett stort dubbelt ark tidnings­papper till varje fisk. Fodra eventuellt med bakplåtspapper och lägg en rad med limeklyftor i mitten. Lägg på fisken och fyll den med hälften av kryddblandningen. Salta och ringla över olivolja. Toppa med några limeklyftor, mer olivolja och salt.
3
Vik ihop ett paket och knyt ihop det med hushållsgarn. Lägg de båda paketen i en hink med kallt vatten i högst 5 minuter.
4
Lägg de blöta paketen på grillen när glöden blivit riktigt vit.
5
Grilla i cirka 30 minuter, eller tills köttet är fast. Vänd några gånger under tiden.
6
Tidningspappret kommer att bli svartbränt men det gör ingenting – huvudsaken är att fisken är perfekt tillagad.
7
Ta ut fisken ur paketet, häll över safterna, toppa med korianderblad och servera med limeklyftor.

Kommentar:
Recept från någon av kokböckerna: "Jamie grillar", "BBQ" och "Fixa grillen".

Recept // Fler fiskrecept