Grillad pilgrimsmussla med wasabikräm

Du behöver 1 dl crème fraîche 1 msk citronsaft 1 msk wasabi salt och peppar 8 st grillpinnar i trä 8 st pilgrimsmussla Gör så...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk wasabi
  • salt och peppar
  • 8 st grillpinnar i trä
  • 8 st pilgrimsmussla

Gör så här

1
Blanda creme fraichen, citronsaften och wasabin. Smaka av med salt och peppar och låt stå och dra i kylen i minst en halv timme.

2
Skär grillpinnarna till cirka 8–10 centimeter långa pinnar och lägg i blöt i cirka 20 minuter. Om man lägger pinnarna i blöt håller de sig snygga och börjar inte brinna när man sedan ska grilla.

3
Trä en pilgrimsmussla på varje grillspett, salta och peppra. Grilla dem i en panna (helst en grillpanna men en vanlig stekpanna går också bra) cirka 1 minut på var sida på hög värme och låt dem sedan svalna.

4
Lägg wasabikrämen i botten av shotsglasen och lägg sedan i spetten med musslan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top