Du behöver
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk citronsaft
- 1 msk wasabi
- salt och peppar
- 8 st grillpinnar i trä
- 8 st pilgrimsmussla
Gör så här
1
Blanda creme fraichen, citronsaften och wasabin. Smaka av med salt och peppar och låt stå och dra i kylen i minst en halv timme.
2
Skär grillpinnarna till cirka 8–10 centimeter långa pinnar och lägg i blöt i cirka 20 minuter. Om man lägger pinnarna i blöt håller de sig snygga och börjar inte brinna när man sedan ska grilla.
3
Trä en pilgrimsmussla på varje grillspett, salta och peppra. Grilla dem i en panna (helst en grillpanna men en vanlig stekpanna går också bra) cirka 1 minut på var sida på hög värme och låt dem sedan svalna.
4
Lägg wasabikrämen i botten av shotsglasen och lägg sedan i spetten med musslan.