Du behöver
- oxbringa
- 800 g oxbringa rimmad
- 2 l vatten
- 2 st gula lökar klyftade
- 1 st morot
- 10 st timjan kvistar
- 2 st lagerblad
Glace ”marrakech”
200 g aprikoser torkade
2 dl vin torrt vitt
4 msk vitvinsvinäger
1 st röd chili urkärnad
1 st vitlöksklyfta pressad
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
2 tsk kanel malen
2 tsk kardemumma malen
1 tsk spiskummin malen
2 msk socker
1 tsk salt
Bulgursallad
4 dl bulgur
8 dl buljong från oxbringan
0.5 st gurka
500 g cocktailtomater små
1 st rödlök
2 st salladslökar
2 dl hackad persilja
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Citronyoghurt
3 dl tjockyoghurt
0.5 st citron skalet
1 msk honung
salt