Du behöver
- 700 g vattenmelon
- 2 st hjärtsallad eller gemsallad
- olivolja att pensla på
- 100 g fetaost eller salladsost
- 2 msk mynta finhackad
- 2 msk koriander finhackad
Citrondressing
3 msk olivolja
1,5 msk pressad citron
salt, svartpeppar
Stekt libabröd
1 st libabröd (tunnbröd)
0,5 dl sesamfrön
olivolja
flingsalt
Gör så här
Citrondressing Blanda olivolja, citron, salt och peppar.
Stekt libabröd Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Skär libabrödet i fyrkanter och stek det på båda sidor i olivolja. Strö på sesamfrön och flingsalt.
Dela vattenmelonen och hjärtsalladen i klyftor. Pensla tunt med olivolja. Grilla tills de fått fin färg.
Ringla över dressingen och strö på smulad salladsost, mynta och koriander. Servera med libabröd.
Tips: Det är gott att grilla vattenmelon och mjäll hjärtsallad. Servera med en
dressing och stekt tunnbröd.