RECEPT FRÅN IK

Grillad melon med hjärtsallad

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g vattenmelon
  • 2 st hjärtsallad eller gemsallad
  • olivolja att pensla på
  • 100 g fetaost eller salladsost
  • 2 msk mynta finhackad
  • 2 msk koriander finhackad
  • Citrondressing

  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk pressad citron
  • salt, svartpeppar
  • Stekt libabröd

  • 1 st libabröd (tunnbröd)
  • 0,5 dl sesamfrön
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1

Citrondressing Blanda olivolja, citron, salt och peppar. 

2

Stekt libabröd Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Skär libabrödet i fyrkanter och stek det på båda sidor i olivolja. Strö på sesamfrön och flingsalt.  

3

Dela vattenmelonen och hjärtsalladen i klyftor. Pensla  tunt med olivolja. Grilla tills de fått fin färg. 

4

Ringla över dressingen och strö på smulad salladsost, mynta och koriander. Servera med libabröd. 


Kommentar:
Tips: Det är gott att grilla vattenmelon och mjäll hjärtsallad. Servera med en dressing och stekt tunnbröd.

Recept