Grillad majskycklingbröst med grönsakssallad och limemajonnäs

Du behöver Kyckling 4 st kycklingbröst, gärna med skinn Pepparrub 1/2 dl havssalt 2 msk rosépeppar 2 msk grönpeppar 2 msk scheuanpeppar 1 msk svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • Kyckling
  • 4 st kycklingbröst, gärna med skinn
  • Pepparrub
  • 1/2 dl havssalt
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk grönpeppar
  • 2 msk scheuanpeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 tsk farinsocker
  • Grönsakssallad
  • 400 g färskpotatis
  • 1 broccoli
  • ½ blomkål
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 4 rädisor
  • ½ ask smörgåskrasse
  • Limemajonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 lime, vätska och skal
  • 2 dl varmpressad rapsolja
  • Salt och en nypa socker
  • Vispa äggulor, senap, limejuice och limeskal. Vispa försiktigt i oljan. Smaka av med salt och ev. lite socker.

Gör så här

1
Kyckling och pepparrub

2
Mixa alla ingredienser och gnid in i kycklingen. Grilla ca 3 minuter på varje sida tills 63° grader i mitten. Låt vila ca 5 minuter under aluminiumfolie. På den tiden hinner kycklingen gå upp till ca 67° i innertemperatur vilket är perfekt.

3
Grönsakssallad

4
Koka potatis, broccoli och blomkål mjuka i saltat vatten. Låt kallna. Skiva rädisor tunt. Blanda alla ingredienser till salladen och smaksätt med salt, peppar och garnera med rädisor och krasse.

5
Limemajonnäs

6
Vispa äggulor, senap, limejuice och limeskal. Vispa försiktigt i oljan. Smaka av med salt och ev. lite socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top