Du behöver
- Kyckling
- 4 st kycklingbröst, gärna med skinn
- Pepparrub
- 1/2 dl havssalt
- 2 msk rosépeppar
- 2 msk grönpeppar
- 2 msk scheuanpeppar
- 1 msk svartpeppar
- 1 tsk farinsocker
- Grönsakssallad
- 400 g färskpotatis
- 1 broccoli
- ½ blomkål
- 1 citron, skalet
- 2 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
- Garnering
- 4 rädisor
- ½ ask smörgåskrasse
- Limemajonnäs
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 lime, vätska och skal
- 2 dl varmpressad rapsolja
- Salt och en nypa socker
- Vispa äggulor, senap, limejuice och limeskal. Vispa försiktigt i oljan. Smaka av med salt och ev. lite socker.
Gör så här
1
Kyckling och pepparrub
2
Mixa alla ingredienser och gnid in i kycklingen. Grilla ca 3 minuter på varje sida tills 63° grader i mitten. Låt vila ca 5 minuter under aluminiumfolie. På den tiden hinner kycklingen gå upp till ca 67° i innertemperatur vilket är perfekt.
3
Grönsakssallad
4
Koka potatis, broccoli och blomkål mjuka i saltat vatten. Låt kallna. Skiva rädisor tunt. Blanda alla ingredienser till salladen och smaksätt med salt, peppar och garnera med rädisor och krasse.
5
Limemajonnäs
6
Vispa äggulor, senap, limejuice och limeskal. Vispa försiktigt i oljan. Smaka av med salt och ev. lite socker.