Grillad majskolv med parmesansmör

Du behöver Parmesansmör 100 g smör rumstempererat 1 dl finriven parmesanost 1 tsk finrivet citronskal 1 msk finhackad persilja eller basilika salt och svartpeppar 4...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Parmesansmör

100 g smör rumstempererat
1 dl finriven parmesanost
1 tsk finrivet citronskal
1 msk finhackad persilja eller basilika
salt och svartpeppar
4 st färska majskolvar med blast
1 msk olivolja

Gör så här

1

Blanda smör med finriven parmesanost, rivet citronskal och hackade örter. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

2

Vik bort blasten från majs­kolvarna och dra bladen bakåt. Ta bort det trådiga skägget som sitter längst in. 

3

Gnid in majskolvarna med oljan och grilla dem under lock tills de fått fin färg, cirka 10–15 minuter.

4

  Servera majskolvarna med smöret.

5

Tips! Smöret kan varieras med olika örter, limeskal och chili.


Kommentar:
Hugg in på nygrillade majskolvar som får smak och sälta från parmesansmör!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top