Du behöver
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2–1 tsk chilipulver mild
- 0.5 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 dl basilika finhackad färsk
- 1 st laxsida ca 1 kg
- olja till plåten
- 1 st knippa färsk lök
- 1 st citron vältvättad
- olja till pensling
- 0.5 tsk torkade örter t ex timjan, basilika, oregano
- flingsalt
- färska örter ett par kvistar
Gör så här
1
Börja med BBQglazen. Blanda paprikapulver, chilipulver, timjan, salt, socker och svartpeppar. Blanda i vinägern. Tillsätt olivoljan i en stråle under fortsatt blandning. Vänd ner basilikan. Lägg laxen med köttsidan upp på en plåt penslad med olja. Pensla laxen med glazen. Grilla laxen under lock cirka
2
30 minuter. Ansa, dela på längden och pensla den färska löken
3
och citronen delad i halvor med oljan och grilla tillsammans med laxen de sista 10 minuterna. Pensla den färdiggrillade laxen med mera glaze och smula över de torkade örterna. Salta
4
laxen och löken. Garnera med färska örter om du har.
5
Servera med cajunremoulad och oliver.
Tips! Nybakat bröd, kokt couscous eller färsk potatis är också gott till.