Grillad laxbiff med sötpotatismos

Du behöver Sötpotatismos 500 g sötpotatis 25 g smör 1 tsk salt Laxbiffar 500 g skinn- och benfri laxfilé 1 st litet ägg 1 st...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Sötpotatismos

500 g sötpotatis
25 g smör
1 tsk salt

Laxbiffar

500 g skinn- och benfri laxfilé
1 st litet ägg
1 st vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 st lime
2 msk rostad lök

Citronsmör

75 g rumstempererat smör
citron
0.5 tsk salt

Gurksallad med jalapeño

1 st gurka
1 st grönt äpple
3 st färska jalapeno
0.5 dl finhackad dill
1 st lime
0.5 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja

Gör så här

1

Sötpotatismos Sätt ugnen på 200 grader. Pricka sötpotatisen med gaffel, lägg i ugnsfast form. Baka i cirka 35 minuter eller tills de är helt mjuka inuti. När de är klara, gröp ur köttet ner i en skål. Mixa ihop med smör och salt.

2

Laxbiffar Gör biffar, smör och sallad när sötpotatisen är i ugnen. Skär laxen i bitar och mixa snabbt ihop med ägg, vitlök, sambal och limeskal i matberedare till en grov färs. Vänd i den rostade löken. Forma fyra biffar med fuktade händer. Plasta och låt vila i kylen.

3

Citronsmör Blanda ingredienserna till smöret.

4

Gurksallad Skala gurkan, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva halvcentimetertjockt. Kärna ur och fintärna äpplet. Finhacka jalapeñon, blanda med äpple, gurka, dill, lime, olivolja, salt och peppar.

5

Salta, peppra och pensla biffarna med olja. Grilla eller stek 2 minuter per sida eller tills de är precis genomstekta.


Kommentar:
Våra laxbiffar får extra smak av lite rostad lök i smeten. Servera med fräsch, kryddig gurksallad och ett läckert sötpotatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top