Grillad kycklingfilé med paprikasås

Du behöver 2 tsk dijonsenap 1 msk japansk soja 2 msk rapsolja 600 g kycklingfilé salt och peppar 1 st röd paprika rensad och i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 st röd paprika rensad och i bitar
  • 0.5 st gul lök skivad
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 300 g vitkål fint strimlad
  • 1 st morot finstrimlad
  • 1 msk olivolja god
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 msk gräslök hackad
  • salt
  • 2 dl råris till kokning

Gör så här

1
1 Rör ihop senap, soja och olja. Pensla på kycklingen.

2
2 Koka paprika, lök, vatten, buljongtärning och grädde i 7–8 minuter. Mixa med stavmixer till en slät sås, salta och peppra.

3
3 Vänd ihop vitkål, morötter, olivolja, citron, gräslök och salt till en sallad.

4
4 Grilla kycklingfiléerna 2 minuter på varje sida, salta och peppra. Efterstek i ugnen på 175 grader i 8 minuter. Servera med kokt råris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top