Du behöver
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk japansk soja
- 2 msk rapsolja
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 st röd paprika rensad och i bitar
- 0.5 st gul lök skivad
- 1.5 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 300 g vitkål fint strimlad
- 1 st morot finstrimlad
- 1 msk olivolja god
- 2 tsk pressad citron
- 1 msk gräslök hackad
- salt
- 2 dl råris till kokning
Gör så här
1
1 Rör ihop senap, soja och olja. Pensla på kycklingen.
2
2 Koka paprika, lök, vatten, buljongtärning och grädde i 7–8 minuter. Mixa med stavmixer till en slät sås, salta och peppra.
3
3 Vänd ihop vitkål, morötter, olivolja, citron, gräslök och salt till en sallad.
4
4 Grilla kycklingfiléerna 2 minuter på varje sida, salta och peppra. Efterstek i ugnen på 175 grader i 8 minuter. Servera med kokt råris.