RECEPT FRÅN

Grillad kycklingfilé med glaze
Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner
Du behöver
- 0.5 dl vitt vin
- 1 st apelsin saften av
- 1 dl honung
- 0.5 tsk chili till exempel ancho
- 0.5 krm ingefära eller 1 tsk färsk riven
- sesamolja ett par droppar
- kyckling
- 8 st kycklingfiléer
- olja till pensling
- salt, svartpeppar
Apelsin och honungsglaze
Gör så här
1
Blanda alla ingredienser till glazen utom sesamoljan i en kastrull och koka ihop i ett par minuter. Låt kallna och droppa i sesamoljan.
2
Pensla filéerna med lite olja, grilla dem på medelvärme cirka 5 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg, salta och peppra. Lägg kycklingen i folie och lägg på grillen
3
i ytterligare 5 minuter, eller lägg på ett vilogaller om du har, och sätt på locket på grillen i cirka 5–10 minuter. Är köttsaften klar är kycklingen färdig. Pensla kycklingen med glazen och skiva upp den på snedden