Grillad kyckling med krispig vitlök & rosmarinpotatis

Du behöver 800 g kycklingdelar (ben, vingar, klubba) 1 kg potatis stora 2 st pressade vitlöksklyftor 2.5 msk olivolja eller rapsolja salt gärna flingsalt och...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklingdelar (ben, vingar, klubba)
  • 1 kg potatis stora
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2.5 msk olivolja eller rapsolja
  • salt gärna flingsalt och peppar
  • 0.5 kruka rosmarin eller 1/2-3/4 tsk torkad rosmarin

Chilidipp

2 dl lätt crème fraiche
2 msk hot sweet chili sås
1 msk tomatpuré

Gör så här

Skrubba potatisen väl och skiva den tunt. Lägg potatisen på en bakpappersklädd långpanna. Blanda oljan med vitlöken, låt stå och dra ca 5 min. Ringla över vitlöksoljan, strö över flingsalt, nymald svartpeppar och grovt hackad rosmarin. Blanda väl och se till att potatisen ligger i ett så tunt lager det går. Stek potatisen i 225° C, i 20–25 min eller tills de är klara och ser knapriga ut. Blanda samman chilidippan under tiden, smaka av med salt och peppar. Servera grillad kyckling och en sallad till. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top