Grillad kyckling med couscousröra och vitlöksyoghurt

Du behöver 3 st paprikor olika färger 1 tsk olivolja 1 st grillad kyckling cirka 1 kg 6 prt couscous 1 tärning hönsbuljong 100 g...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor olika färger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st grillad kyckling cirka 1 kg
  • 6 prt couscous
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 100 g fetaost i tärningar

Vitlöksyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 kruka persilja
2 st vitlöksklyftor
0.75 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 225– 250 grader. Dela paprikorna till grova bitar. Sprid ut i ugnsform och häll på lite olja. Salta och peppra. Vänd om med händerna, det är enklast. Grilla paprikorna mitt i ugnen 20-25 minuter.

2
Bena ut kycklingen, lättast med händerna.

3
Ta vara på fina bröstbitar genom att snitta längs bröstbenet och lyfta filéerna från revbenen. Skiva till gaffelbitar.

4

5
Koka couscous efter instruktionerna på förpackningen. Stoppa en tärning hönsbuljong i kokvattnet.

6
Lägg upp couscous med kycklingbitar och paprika, strö på avrunna fetatärningar.

7

8
Vitlöksyoghurt:

9
Sleva upp yoghurt i en skål, ha i grovt hackad persilja och pressad vitlök. Tillsätt salt och peppar efter behag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top