Grillad korv och stuvad blomkål

Du behöver 1 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud cirka 750 g
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk smält smör (flytande)
  • 1 krm muskot riven
  • salt och peppar
  • 0.5 dl persilja strimlad
  • 4 st korv kryddheta

Gör så här

1
1 Dela blomkålen i buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Sila av.

2
2 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. Häll såsen över blomkålsbuketterna. Strö på persiljan.

3
3 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv. Stek dem i grillpanna tills de är varma. Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top