Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud cirka 750 g
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk smält smör (flytande)
  • 1 krm muskot riven
  • salt och peppar
  • 0.5 dl persilja strimlad
  • 4 st korv kryddheta

Gör så här

1
1 Dela blomkålen i buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Sila av.
2
2 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. Häll såsen över blomkålsbuketterna. Strö på persiljan.
3
3 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv. Stek dem i grillpanna tills de är varma. Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis.

Recept // Fler korv & charkrecept