Grillad korv med färskpotatissallad

Du behöver 1 kg potatis färsk 4.5 msk olivolja 1.5 tsk flingsalt 1 st babyspenat (ca 65 g) 8 st sparris tjocka gröna 250 g...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis färsk
  • 4.5 msk olivolja
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 st babyspenat (ca 65 g)
  • 8 st sparris tjocka gröna
  • 250 g cocktailtomater

Remouladkräm:

2 dl cornichoner små inlagda gurkor
1 st rödlök liten
1 st dill liten knippa
1.5 dl majonnäs
1 dl smetana
1 tsk dijonsenap
1 msk kapris
1 msk spad som kaprisen ligger i
0.5 tsk strösocker
1 krm salt
1.5 krm svartpeppar nymalen
färskkorv grillad
600 g färskkorv (rå)
olja till pensling
2 st knipplök
senap till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Borsta och tvätta potatisen noga. Dela de stora potatisarna.

3
Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan, krydda med cirka 1 tsk flingsalt och rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter, eller tills potatisen är klar, känn med provsticka. Blanda genast potatisen med spenaten, så att spenaten mjuknar.

4
Bryt av den nedersta hårda biten av sparrisen (2–3 cm), den behöver inte skalas. Lägg sparris och tomater i en långpanna eller på en plåt med bakplåtspapper (Det går bra att återanvända plåten som potatisen rostades på).

5
Ringla över resten av oljan och pensla grönsakerna med den. Krydda med resten av saltet och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

6
Blanda potatis och sparris.

7
Remouladkräm Dela gurkorna längs med. Skala och finhacka löken. Hacka dillen.

8
Blanda majonnäs, smetana, senap och kapris. Smaka av med kaprisspad, socker, salt och peppar. Vänd ner cornichons, lök och dill.

9
Grillad färskkorv Nagga korven med en gaffel, pensla med oljan och grilla eller stek vackert gyllenbrun runtom. Efterstek under lock cirka 10 minuter eller tills den är klar. Toppa med skalad finskivad lök.

10
Servera korven med potatissalladen, tomaterna, remouladkrämen och senap.


Kommentar:
Riktigt välgjord korv blir lyxmat när den serveras nygrillad med goda tillbehör. Remouladkrämen får smak av små cornichoner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top