Grillad karré med apelsinglaze

Du behöver 1 st gul lök finhackad 1 msk olja 2 st apelsiner tv 2 msk vin 3 msk strösocker 1 tsk salt 1 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 msk olja
  • 2 st apelsiner tv
  • 2 msk vin
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 4 st fläskkarréskivor med ben (600 gram)
  • smör och/eller olja

Tillbehör

resten av glazen
rödlök i tunna skivor
apelsinskivor + ett gott bröd

Gör så här

1
1 Blanda lök, olja, apelsinsaft, vinäger, socker, salt och kajennpeppar i en kastrull. Låt småputtra utan lock i 5–10 minuter. Låt svalna något och rör i apelsinskalet.

2
2 Pensla köttskivorna med lite av glazen. Grilla eller stek köttet.

3
3 Servera med extra glaze, skivad rödlök, skivad apelsin och ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top