Du behöver
- 500 g ungnötslever halvtinad
- 9 st potatis gärna Asterix
- salt
- 5.5 st stänger blekselleri
- 2 msk klippt gräslök
- 20 st sardeller raka
- citron saften av 1
- 1.5 msk rosmarinblad
- 4.5 msk olivolja
- olivolja till pensling
- salt, peppar flingsalt
Gör så här
1
Skiva levern halvcentimetertjockt. Lägg på skärbrädan att tina färdigt.
2
Skiva potatisen och koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. När tre minuter återstår läggs sellerin i. Häll av vattnet och låt svalna lite.
3
Stavmixa sardeller, citronsaft, rosmarin och olja till jämn smet.
4
Hetta upp en grill- eller stekpanna till högsta värme. Pensla
5
leverskivorna och lägg dem i pannan. Låt grilla till fin randighet, cirka halv minut, vänd och grilla andra sidan också. Strö på flingsalt och peppra efter stekningen.
6
Servera bums med potatissalladen och sardellröran, som är både dressing och sås.
7
Eventuella rester av citronkräm från förrätten passar fint till.