Grillad kalvlever med potatissallad och sardellsås

Du behöver 500 g ungnötslever halvtinad 9 st potatis gärna Asterix salt 5.5 st stänger blekselleri 2 msk klippt gräslök 20 st sardeller raka citron...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g ungnötslever halvtinad
  • 9 st potatis gärna Asterix
  • salt
  • 5.5 st stänger blekselleri
  • 2 msk klippt gräslök
  • 20 st sardeller raka
  • citron saften av 1
  • 1.5 msk rosmarinblad
  • 4.5 msk olivolja
  • olivolja till pensling
  • salt, peppar flingsalt

Gör så här

1
Skiva levern halvcentimetertjockt. Lägg på skärbrädan att tina färdigt.

2
Skiva potatisen och koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. När tre minuter återstår läggs sellerin i. Häll av vattnet och låt svalna lite.

3
Stavmixa sardeller, citronsaft, rosmarin och olja till jämn smet.

4
Hetta upp en grill- eller stekpanna till högsta värme. Pensla

5
leverskivorna och lägg dem i pannan. Låt grilla till fin randighet, cirka halv minut, vänd och grilla andra sidan också. Strö på flingsalt och peppra efter stekningen.

6
Servera bums med potatissalladen och sardellröran, som är både dressing och sås.

7
Eventuella rester av citronkräm från förrätten passar fint till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top