Grillad kalv med pasta och karljohanssvamp

Du behöver 4 skiva kalventrecote à 180 g eller ytterfilé (eller fläsk- eller oxkött) 2 msk citronolja extra virgin svartpeppar och flingsalt 0.5 st rucolasallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva kalventrecote à 180 g eller ytterfilé (eller fläsk- eller oxkött)
  • 2 msk citronolja extra virgin
  • svartpeppar och flingsalt
  • 0.5 st rucolasallad ask
  • 30 g parmesanost raspad

Paprikasalsa:

1 st gul lök finhackad
2 st vitlök finhackade
30 g pinjenötter
1 msk olivolja extra virgin
1 st burk paprikamix (Glenns märke)
2 msk balsamvinäger

Pasta med karljohanssvamp:

200 g tagliatelle
2 st vitlöksklyftor i skivor
200 g karljohanssvamp färsk eller fryst (eller 30 g torkad)
2 msk smör
0.5 dl vitt vin
1 dl grädde
salt och peppar
30 g parmesanost riven färsk

Gör så här

1
Grilla eller stek köttet. Blanda citronolja, peppar, salt, rucolasallad och parmesanost i en skål. Häll blandningen på de färdiga kött­bitarna.

2

3
Paprikasalsa

4
Fräs först lök, vitlök och pinjenötter i olivoljan, lägg där­efter i paprikamixen och balsamvinäger. Rör om. Servera salsan direkt till köttet.

5

6
Pasta med karljohanssvamp

7
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fräs vitlök och svamp i smör i några minuter på medelhög värme, slå på vin och grädde. Smaka av med salt och peppar.

8
Vänd i pastan och den rivna parmesanosten. Rör om. Servera till köttet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top