Grillad guacamole med tortillachips

Du behöver 2 st avokador olivolja till pensling 2 st salladslökar 1 kruka färsk koriander lime 2 krm chiliflakes 1 krm salt tortillachips Gör så...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st avokador
  • olivolja till pensling
  • 2 st salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • lime
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • tortillachips

Gör så här

1

Halvera avokadon, ta bort kärnan och pensla snittytan med lite olivolja. Grilla med snittytan nedåt i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg.

2

Halvera avokadon, ta bort kärnan och pensla snittytan med lite olivolja. Grilla med snittytan nedåt i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg.

3

Strimla salladslöken och hacka koriandern. Gröp ur avakadon i en skål och mosa den.

4

Rör ner salladslök, koriander, pressad lime, chiliflakes och salt. Servera direkt med tortillachips.


Kommentar:
Grillad avokado ger guacamolen en rökig ton. Servera med tortillachips och en kall öl. Obs. kryddhetta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top