Du behöver
- 1 st grön sparris (500 g) knippa färsk
- 1 msk olja
- 4 msk riven ost
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk jungfruolja
Gör så här
1
Pensla sparrisstjälkarna med matolja. Det går även att grilla utan att pensla först. Grilla stjälkarna tills de är varma och mjälla inuti, men fortfarande krispiga så att de bryts. Vänd ofta.
2
Lägg upp sparrisen på ett varmt fat och strö omedelbart på ost som får smälta ner på eftervärmen i stjälkarna. Krydda med persilja och droppa på en jungfruolja.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Biffspett med sesamdip
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Rucoladressing från Italien
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Pepparlax med mangosallad
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Tandoorisallad
- Kycklingvingar som i Jeriko
- Grillade lammkotletter