Du behöver
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl rödvin
- 2 msk matolja
- salt och peppar
- 4 skivor fläskkarré med ben
- Citronsmör
- 100 g rumstempererat smör
- 2 tsk rivet citronskal
- 1/2 dl hackad persilja
- Örtolja
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/2 dl hackad persilja
- 1/2 rödlök, hackad
- 1/2 dl matolja
- salt och svartpeppar
- Tomatsallad
- 20 cocktailtomater (gula och röda), delade
- 4 plommontomater, i tjocka skivor
- 2 små knipprödlökar, tunt skivade
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk socker
- salt och svartpeppar
- 1 näve rucolasallad
Gör så här
1
Rör ihop soja, rödvin, matolja och salt och pepppar till en marinad.
2
Lägg karrén i en plastpåse, häll på marinaden, knyt igen påsen och låt den ligga i kylen i 3–4 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.
3
Citronsmör Blanda ingredienserna. Ställ kallt ett par timmar så att smakerna kommer till sin rätt. Ta ut en halvtimme före servering.
4
Örtolja Blanda örter med lök och olja. Krydda med salt och peppar.
5
Tomatsallad Vänd ihop tomater och lök med vinäger, olivolja och kryddor. Toppa med rucolasallad.
6
Grillning Torka av marinaden från karréskivorna. Grilla dem 3–
7
4 minuter på varje sida. Pensla på örtoljan när cirka 1 ? minut återstår av grillningen.
+ tid för marinering.