Grillad fläskkarré med brödsallad

Du behöver 5 skiva benfri fläskkarré Marinad 0.5 dl kinesisk soja 1 dl rött vin 1 st vitlöksklyfta pressad 1 bitar ingefära pressad 1 msk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 skiva benfri fläskkarré

Marinad

0.5 dl kinesisk soja
1 dl rött vin
1 st vitlöksklyfta pressad
1 bitar ingefära pressad
1 msk honung

Srirachasmör

150 g smör rumsvarmt
1 msk srirachasås
0.5 msk tomatpuré

Rödbetskräm

2 st kokta rödbetor skalade
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja

Dressing

1 msk vitvinsvinäger
1.5 tsk dijonsenap
0.5 dl rapsolja
0.5 tsk salt
2 msk citronsaft
2 msk rödlök finhackad
1 dl riven ost helst lagrad

Sallad

5 skiva surdegsbröd
olja att steka i
100 g babyspenat
70 g blandade småblad
1 st äpple
0.5 st citron saften
2 st avokado
1 st gurka
0.5 st fänkålsstånd med vippor

Tillbehör

körsbärstomater 1 kvist

Gör så här

1

Blanda soja, vin, vitlök, inge-fära och honung till en marinad. Putsa köttet och torka av det med hushållspapper. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och vänd den några gånger. Låt marinera i rumstemperatur tills det är dags att grilla. Tänd grillen i god tid.

2

Rör ihop smöret med srirachasås och tomatpuré och låt stå så att smakerna blandar sig.

3

Torka av rödbetorna med hushållspapper och mixa dem med vinäger och olja till en kräm. 

4

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

5

Skär brödet i stora tärningar och stek i olja tills det börjar få färg. Låt svalna på hushållspapper.

6

Skölj bladen och låt rinna av helt. Skär äpplet i bitar och häll lite citronsaft på så att bitarna håller färgen. Gör detsamma med avokadon. Halvera gurkan och dela den på längden. Skrapa bort kärnorna med en tesked och skiva gurkan. 

Ansa fänkålen, skär bort rotstocken och strimla fänkålen, gärna med mandolin. Använd gärna vippor från fänkålen om de är fina. Blanda blad, äpple, avokado, gurka och fänkål i en stor skål. Vänd sist ned brödkrutonger och dressing. 

7

Låt karrébitarna rinna av och grilla dem cirka 3 minuter på varje sida. De ska bli helt genomstekta men akta så att de inte blir brända.

8

Grilla också en klase körsbärstomater. Lägg den eventuellt på en bit ugnsfolie.

 

9

Servera köttet med sallad, grillade tomater, srirachasmör och rödbetskräm. 


Kommentar:
Sallad med bröd, avokado och äpple passar bra till den grillade karrén. Prova också hett srirachasmör och kräm av kokt rödbeta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top