Grillad fläskfilé med rödbetor och rostad färskpotatis

Du behöver 700 g fläskfilé putsad 1 dl rödvin 2 msk japansk soja 2 msk olivolja Sås: 1.5 dl majonnäs 1 dl lätt crème fraiche...


4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskfilé putsad
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja

Sås:

1.5 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1.5 dl västerbottensost riven
2 msk hackad gräslök
salt och peppar

Rödbetor:

500 g knipprödbetor små, ansade
1 msk smör
5 msk persilja grovt hackad
salt

Potatis:

800 g färskpotatisar skrubbade
1 msk olivolja
8 st kajplökar (eller 5 salladslökar)
salt

Gör så här

1
Skär fläskfilén i 3 centimeter tjocka skivor och lägg i dubbla plastpåsar. Rör ihop vin, soja och olivolja. Häll marinaden i plastpåsen och knyt igen. Låt marinera i kylen i 2–3 timmar.

2

3
Sås:

4
Blanda alltsammans, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

5

6
Rödbetor:

7
Lägg rödbetorna i saltat vatten så att det täcker. Koka dem mjuka i 20–25 minuter. Slå bort vattnet och skala dem under kallvattenkranen så lossnar det lätt. Fräs upp dem precis före servering i lite smör, strö över persilja och salt.

8

9
Potatis:

10
Värm ugnen till 200 grader. Lägg potatisen i en långpanna, ringla över olja. Sätt in i ugnen. När den börjar bli mjuk och har fått färg blandar du i löken. Rosta i ytterligare 5 minuter. Ta ut och salta.

11
Ta köttet ur marinaden och grilla det 4 minuter på varje sida.

12
Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top