Grillad entrecôte med pumpa

Du behöver 4 skiva entrecôte salt och vitpeppar sötpotatis (400-500 g) 1 msk smält smör 400 g pumpa skalad Citronsky: 2 dl köttbuljong 1.5 st...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • salt och vitpeppar
  • sötpotatis (400-500 g)
  • 1 msk smält smör
  • 400 g pumpa skalad

Citronsky:

2 dl köttbuljong
1.5 st citron
3.5 msk smör kallt

Glaserad rödlök:

2 st rödlökar
2 msk smör
socker ca 2 tsk
2.5 msk rödvinsvinäger
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill eller 275 grader. Klappa ut köttskivorna med handen på en skärbräda och salta och peppra.

2
Skrubba sötpotatisarna väl och förkoka dem cirka 20 minuter så att de är nätt och jämnt mjuka. Halvera dem på längden och pensla med smält smör. Salta och peppra och lägg dem på en plåt högt upp i ugnen. Grilla hastigt tills de är mjuka och har fått färg, 2-3 minuter. Skär den skalade pumpan i tunna skivor och dela i bitar. Stek dem i smör och salta och peppra.

3
Grilla entrecôten i en grillpanna på spisen och håll köttet varmt. Vispa ur pannan med buljong och häll över i en kastrull. Koka upp och smaksätt med pressad citron. Vispa i kallt smör i klickar.

4
Glaserad rödlök:

5
Skala och skiva rödlöken. Stek den mjuk i smör på svag värme i en panna. Strö på socker, låt det smälta och häll på vinäger. Fräs löken och smaka av så att den är söt-syrlig. Krydda med salt och peppar.

6
Lägg upp den stekta entrecôten med grillad sötpotatis och med glaserad rödlök ovanpå. Lägg på bitar av pumpa och häll på citronskyn.


Kommentar:
Ett recept signerat Andreas Pieplow som är både kock och musiker. Länkar till fler av Andreas recept hittar du här intill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top