Grillad entrecote med löksky

Du behöver 4 skiva entrecôte 1 msk matolja flingsalt och peppar från kvarn 2 st gul lök + 1 rödlök 2 msk smör 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • 1 msk matolja
  • flingsalt och peppar från kvarn
  • 2 st gul lök + 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond från flaska
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk muscovadosocker
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Torka av entrecoteskivorna med kökspapper och låt dem ligga i rumstemperatur medan lökskyn tillagas. Skala, klyv och skiva

2
lökarna. Fräs dem blanka i smöret i en panna, sänk värmen till drygt medelvärme och låt löken brynas långsamt under omrörning då och då, 8–10 minuter. Häll på vatten och fond, koka upp. Smaka av skyn med balsamvinäger, socker, salt och peppar samt persilja Lägg lock på pannan. Hetta upp grillpannan – eller grilla på träkolsgrill utomhus – och pensla köttskivorna med olja. Grilla köttskivorna 2–3 minuter på varje sida. Önskas köttet aningen mer stekt kan det steka ytterligare en minut på eftervärmen i pannan.

3
Smula flingsalt på köttet och mal peppar över. Lägg upp entrecoteskivorna på varma tallrikar, fördela löken ovanpå köttet och häll skyn på tallrikarna. Servera med klyftpotatis och grillad eller stekt squash.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top