RECEPT FRÅN IK

Grillad entrecote med kryddsmör

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g cheriepotatis (eller annan småpotatis)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 150 g smör rumstempererat
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 st sardellfiléer finhackade
  • 1 msk kapris finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finriven
  • 1 tsk limeskal rivet
  • 1 tsk dijonsenap ljus
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 600 g entrecôte i 3-4 skivor
  • rapsolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader utan). Skölj potatisen och halvera den. Lägg i långpanna, ringla över olivolja. Rosta potatisen mitt i ugnen till vacker färg i 35–40 minuter. Salta.
2
Arbeta ihop alla ingredienserna till kryddsmöret med en gaffel, smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på grill.
3
Pensla köttet med olja, salta och peppra. 2 minuter på varje sida i het grillpanna (eller stek i stekpanna). Låt köttet vila 3–4 minuter, skär upp och lägg på fat. Klicka på lite kryddsmör och ställ in i ugnen någon halvminut så att smöret precis börjar smälta. Servera med potatisen och en grönsallad

Recept // Fler nötköttrecept