Grillad ciabatta med lufttorkad skinka och smält mozzarella

Du behöver 2 st ciabattabröd 1 msk olivolja 1 bitar mozzarella skivad 2 st tomater skivade 1 nypa salt 2 st kronärtskockor delade i mindre...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st ciabattabröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 bitar mozzarella skivad
  • 2 st tomater skivade
  • 1 nypa salt
  • 2 st kronärtskockor delade i mindre bitar
  • 1 näve rucola
  • 6 skiva lufttorkad skinka

Tillbehör:

grönsallad och färsk frukt av valfri sort

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skär av toppen på bröden med hjälp av en vass kniv. Ringla lite olivolja över bröden.

3
Placera ut mozzarella och tomat över brödet och salta lite. Sätt in brödet i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills mozzarellaosten smält.

4
Ta ut brödet och lägg kronärtskockor, rucola och lufttorkad skinka ovanpå tomaterna och mozzarellan. Servera direkt tillsammans med en grönsallad och färsk frukt.


Kommentar:
Supersnabbt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top