Du behöver
- 4 rejäla skivor fläskkarré (med ben)
- 1/2 citron eller lime
- (oliv)olja
- svartpeppar direkt från kvarn
- 1/2 tsk fingersalt
- Grönsaksspett:
- 8 rädisor
- 1 orange paprika
- 1 liten gul squash
- 1 liten grön squash
- Dillgrillad färskpotatis:
- 8–12 större, kokta, svalnade färskpotatisar
- 3 msk rapsolja
- 3 msk dill
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- Chili-/limesmör:
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 finhackad röd chilifrukt
- rivet skal av 2 limefrukter
- saft av 1 limefrukt
- 2 tsk gourmetsalt
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
1
Gnid köttet med citrushalvan, pensla med olja, salta och peppra.
2
Skölj grönsakerna, låt rinna av och ta bort blasten från rädisorna, Dela paprika och squash grovt.
3
Trä på spett och olja, salta och peppra.
4
5
Halvera potatisarna så de blir så flata som möjligt. Mixa olja, dill, salt och peppar.
6
Pensla potatisarna runt om med oljan innan de grillas randiga i grillens utkant.
7
8
Lägg ingredienserna till smöret i en bunke och rör samman med elvispens degkrokar.
9
10
Forma till en rulle eller lång trekant, svep i plastfolie och kyl i cirka en timme.
11
12
Grilla köttet 7–10 minuter på varje sida, spetten cirka 5 minuter på varje sida.
13
Servera med dillpotatis och chili-/limesmör.