Grillad fläskkarré med grönsaksspett och grillad potatis

Du behöver 4 rejäla skivor fläskkarré (med ben) 1/2 citron eller lime (oliv)olja svartpeppar direkt från kvarn 1/2 tsk fingersalt Grönsaksspett: 8 rädisor 1 orange...


4 portioner

Du behöver

  • 4 rejäla skivor fläskkarré (med ben)
  • 1/2 citron eller lime
  • (oliv)olja
  • svartpeppar direkt från kvarn
  • 1/2 tsk fingersalt
  • Grönsaksspett:
  • 8 rädisor
  • 1 orange paprika
  • 1 liten gul squash
  • 1 liten grön squash
  • Dillgrillad färskpotatis:
  • 8–12 större, kokta, svalnade färskpotatisar
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk dill
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • Chili-/limesmör:
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • rivet skal av 2 limefrukter
  • saft av 1 limefrukt
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Gnid köttet med citrushalvan, pensla med olja, salta och peppra.

2
Skölj grönsakerna, låt rinna av och ta bort blasten från rädisorna, Dela paprika och squash grovt.

3
Trä på spett och olja, salta och peppra.

4

5
Halvera potatisarna så de blir så flata som möjligt. Mixa olja, dill, salt och peppar.

6
Pensla potatisarna runt om med oljan innan de grillas randiga i grillens utkant.

7

8
Lägg ingredienserna till smöret i en bunke och rör samman med elvispens degkrokar.

9

10
Forma till en rulle eller lång trekant, svep i plastfolie och kyl i cirka en timme.

11

12
Grilla köttet 7–10 minuter på varje sida, spetten cirka 5 minuter på varje sida.

13
Servera med dillpotatis och chili-/limesmör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top