Griljerad julskinka med sesamfrön

Du behöver 1 st kokt skinka eller ugnsbakad, avsvalnad eller kall, ca 3 kg Griljering 2 msk fast honung 1 msk koncentrerad äppeljuice 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
1 styck

Du behöver

  • 1 st kokt skinka eller ugnsbakad, avsvalnad eller kall, ca 3 kg

Griljering

2 msk fast honung
1 msk koncentrerad äppeljuice
1 st äggula
3 msk senap gärna osötad
1 msk potatismjöl + 1–2 msk att sikta över
1 dl sesamfrön

Till servering

grönkålsblad
senap
rotsellerislaw

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort ev nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.

2

 Blanda honung och äppeljuice i en bunke. Rör i äggula, senap och potatismjöl till en jämn smet.

3

Sikta över 1–2 msk potatismjöl över skinkan, innan du brer på griljeringsblandningen, så hålls den bättre på plats. Bred griljeringssmeten över skinkan med en bredbladig kniv. Strö över sesamfrön.  

4

Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit vackert gyllenbrun, 10–15 minuter (passa skinkan noga så att den inte blir bränd). Ställ skinkan kallt att svalna snabbt. 

5

Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap och rotsellerislaw.


Kommentar:
Julskinka är fortfarande en favorit. Senap, honung och sesamfrö ger smak. Vi serverar den med rotsellerislaw med cornichoner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top