Du behöver
- 3 kg skinka kokt eller ungsbakad
- 2 msk potatismjöl
Griljering
1 st äggula
3 msk senap gärna osötad
1 msk honung
1 msk strösocker
2 krm kardemumma malen
1 msk potatismjöl
5 st kardemummaskorpor
grönkål till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Tag bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Sikta över potatismjölet.
Rör ihop äggula, senap, honung, strösocker, kardemumma och potatismjöl till en jämn smet. Bred blandningen över skinkan med en bredbladig kniv.
Riv skorporna på den fina sidan av rivjärnet. Sikta skorpmjölet över skinkan.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit ljus gyllenbrun, 10–15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
Garnera skinkan med grönkål vid servering.
Tips Kardemummaskorporna kan ersättas med vanligt ströbröd.
En lätt ton av kardemumma ger en ny tvist åt den klassiska julskinkan.