Gremolata

Du behöver 2 vitlöksklyftor 1 kruka slätbladig persilja 1 citron, rivet skal 1 msk citronsaft 1 ½ msk olivolja salt och svartpeppar Gör så här...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk citronsaft
  • 1 ½ msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skala och krossa vitlökarna och lägg ner i en mortel. Grovhacka persiljan och lägg i morteln tillsammans med rivet citronskal och citronsaft.

2
Häll på olivolja, salt och peppar och mortla ordentligt tills alltsammans blandats noga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top