Grekisk sallad med kidneybönor

Du behöver 1 st burk kidneybönor (400 g) 0.5 st huvud isbergssallad 4 st stora tomater 1 st gurka 0.5 st rödlök 1 st oliver...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk kidneybönor (400 g)
  • 0.5 st huvud isbergssallad
  • 4 st stora tomater
  • 1 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st oliver liten burk svarta
  • 80 g fetaost marinerad
  • 0.5 st citron saften av
  • fingersalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
1 Häll bönorna i sil och skölj dem noga. Låt rinna av. Skölj alla grönsaker. Skiva sallad, tomater och gurka, och även löken så tunt som möjligt.

2
2 Bottna portionsskålar eller tallrikar med fluffig sallad, fördela bönor, tomater, gurka, rödlök, oliver och fetaost ovanpå. Droppa över lite olivolja eller fetamarinad, och pressa citronsaft över. Strö på salt och vrid peppar på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top