Grekisk pastasallad

Du behöver 200 g penne eller pasta av valfri sort 50 g fetaost 1 dl crème fraîche 1 krm salt 1 krm svartpeppar grovmalen 1...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 200 g penne eller pasta av valfri sort
  • 50 g fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 st rödlök skuren i ringar
  • 12 st svarta oliver
  • 0.5 st gurka skuren i bitar
  • 8 st körsbärstomater halverade

Garnityr:

grönsallad och lite smulad fetaost

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Mosa fetaosten i en bunke med hjälp av en gaffel. Rör ner creme fraiche och smaka av med lite salt och svartpeppar. Rör ner pastan.

3
Blanda ihop rödlök, oliver, gurka och tomater i en separat bunke.

4
Placera ut pastan på tallrikar och toppa med grönsaker. Garnera med lite sallad och smulad fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top