Grekisk paj

Du behöver 100 g margarin 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 2 msk vatten Fyllning: 1 pkt fryst stuvad spenat (400 g) 300 g fetaost...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk vatten

Fyllning:

1 pkt fryst stuvad spenat (400 g)
300 g fetaost i olja med gröna och svarta oliver (1 burk)
5 st soltorkade tomater
1 msk pinjekärnor rostade
basilikablad ev. färska

Gör så här

1
Smula samman margarin, mjöl och havregryn. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Kläm ut den i en form om cirka 25 centimeter i diameter. Låt degen vila 15 minuter. Grädda sedan degskalet mitt i ugnen 15 minuter i 225 grader.

2
Tina spenatstuvningen (går bra i mikron) och bred ut stuvningen i pajskalet. Häll oljan av osttärningar och oliver och fördela dem över spenaten. Häll kokande vatten över torra soltorkade tomater och låt dem dra 5 minuter innan de läggs på pajen. Strö slutligen pinjekärnor över.

3
Grädda pajen mitt i ugnen 15-20 minuter tills osten börjar sjunka samman, den smälter inte helt. Garnera med basilikablad om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top