RECEPT FRÅN IK

Gravlaxsnittar på kavring

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 3-4 st kavring
  • 2-3 msk smör
  • 100 g cream cheese
  • 3-4 msk pepparrotsvisp
  • 100 g gravad salmalax
  • 3-4 st rädisor
  • hackad dill
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Fräs brödskivorna i smöret, så att de blir lite rostade på kanterna. Låt svalna. Skär varje skiva i 4 bitar.

2

Lägg cream cheese i en bunke, vispa upp den med elvisp. Tillsätt pepparrotsvisp och vispa samman. 

3

Skär laxen i små skivor. Ansa och skär rädisor i tunna skivor. 

4

Bred pepparrotskrämen på brödbitarna. Toppa med laxen och rädisorna. Garnera med dill och svartpeppar.


Recept