Du behöver
- 1 dl senap svensk
- 2 tsk fransk senap
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2.5 dl matolja
- 1 dl dill finhackad
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Rör samman senapssorterna, socker och vinäger. Vispa eller rör kraftigt ner matoljan. Blanda i dill och smaka av med salt och peppar.
2
Låt såsen helst stå över natten så att smakerna hinner blanda sig.
Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Passar till:
- Bohuslänsröra på kavring
- Ägghalvor med spritsad laxcrème
- Ägghalvor med rom och räkor
- Pappas gravade strömming
- Sherrysill
- Inkokt makrill i gelé
- Inkokt lax
- Dillmajonnäs
- Timjans- och honungsgravad lax
- Strömmingslåda med kaviar
- Hjortronsås till rökt lax
- Dragonspäckad kotlettrad
- Ankis apelsinsås
- Fårfiol och pepparrotsvisp
- Grahamsbullar med russin
- Havrebullar
- Monas chokladdröm
- Äggshot