Gravlaxpasta med citron- och dijonsås

Du behöver 4 prt pasta 200 g färsk spenat sköljd 300 g gravad lax eller kallrökt lax sås 1.5 st pressade vitlöksklyftor 2 msk kapris...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta
  • 200 g färsk spenat sköljd
  • 300 g gravad lax eller kallrökt lax
  • sås
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1 st citron det yttersta finstrimlade skalet
  • 1 tsk flytande honung
  • 3.5 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill

Till garnering

4 st citronklyftor
dillvippor

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag.

2
Förbered laxen och såsen medan pastan kokar. Skär laxen i små skivor.

3
Blanda vitlök, grovhackad kapris, senap, salt, peppar, citronskal, citronsaft, honung och olivolja i en stor skål. Vänd ner dillen. Vänd ner den avrunna pastan med spenaten och blanda väl. Vänd ner laxen. Garnera med citronklyftor och dillvippor.


Kommentar:
Tips! Rätten går även utmärkt att servera som pastasallad. Blanda pastan med såsen och låt den kallna, vänd sedan ner laxen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top