Gravlaxbakelse med räkor

Du behöver Cheesecakekräm ca 150 g gravad lax i tunna skivor 200 g färskost av philadelphiatyp 2 dl crème fraîche 1 msk finhackad dill 2.5...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

Cheesecakekräm

ca 150 g gravad lax i tunna skivor
200 g färskost av philadelphiatyp
2 dl crème fraîche
1 msk finhackad dill
2.5 msk röd stenbitsrom

Till servering och garnering

6-8 skiva kavring
250 g räkor med skal
1 msk hackad dill
stötta rosépepparkorn

Gör så här

1

Skär laxskivorna i små bitar.

2

Lägg färskosten i en bunke och vispa lätt med elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i lax, dill och rom för hand.

3

Stansa ut brödrundlar, 8–9 centimeter i diameter, med kakmått eller glas.

4

Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen. Skala räkorna. Garnera med skalade räkor, dill och rosépeppar inför servering.

5

Tips  Bakelserna kan göras i förväg och förvaras i kyl täckta med plast. Garnera strax före servering.


Kommentar:
Gör fina portionsstora cheesecakebakelser med gravad lax.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top