Du behöver
Cheesecakekräm
ca 150 g gravad lax i tunna skivor
200 g färskost av philadelphiatyp
2 dl crème fraîche
1 msk finhackad dill
2.5 msk röd stenbitsrom
Till servering och garnering
6-8 skiva kavring
250 g räkor med skal
1 msk hackad dill
stötta rosépepparkorn
Gör så här
Skär laxskivorna i små bitar.
Lägg färskosten i en bunke och vispa lätt med elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i lax, dill och rom för hand.
Stansa ut brödrundlar, 8–9 centimeter i diameter, med kakmått eller glas.
Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen. Skala räkorna. Garnera med skalade räkor, dill och rosépeppar inför servering.
Tips Bakelserna kan göras i förväg och förvaras i kyl täckta med plast. Garnera strax före servering.
Gör fina portionsstora cheesecakebakelser med gravad lax.