RECEPT FRÅN IK

Gravlaxbakelse med räkor

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

    Cheesecakekräm

  • ca 150 g gravad lax i tunna skivor
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk finhackad dill
  • 2.5 msk röd stenbitsrom
  • Till servering och garnering

  • 6-8 skiva kavring
  • 250 g räkor med skal
  • 1 msk hackad dill
  • stötta rosépepparkorn

Gör så här

1

Skär laxskivorna i små bitar.

2

Lägg färskosten i en bunke och vispa lätt med elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i lax, dill och rom för hand.

3

Stansa ut brödrundlar, 8–9 centimeter i diameter, med kakmått eller glas.

4

Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen. Skala räkorna. Garnera med skalade räkor, dill och rosépeppar inför servering.

5

Tips  Bakelserna kan göras i förväg och förvaras i kyl täckta med plast. Garnera strax före servering.


Kommentar:
Gör fina portionsstora cheesecakebakelser med gravad lax.

Recept