Gravat och rökt renkött på tunnbröd

Du behöver 350 g reninnerfilé gravat och rökt, eller annat rökt renkött 200 g smör eller Bregott 1 dl västerbottensost riven 4 st tunnbrödskaka hårda...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g reninnerfilé gravat och rökt, eller annat rökt renkött
  • 200 g smör eller Bregott
  • 1 dl västerbottensost riven
  • 4 st tunnbrödskaka hårda
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 2 dl babyspenat strimlade

Gör så här

1
Gravat och rökt reninnanlår finns hos restauranggrossister och får sökas hos delikatessbutiker. Eller välj ett annat rökt renkött som skivas så tunt som du klarar.

2
Rör upp smöret och blanda in finriven ost. Bred smöret på brödkakorna, fördela köttet ovanpå, strö på lök och strimlad babyspenat.

3
Servera med fylligt öl och snaps, eller med örtigt rött merlotvin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top