Gravad struts

Du behöver 500 g strutsfilé 0.75 msk salt 0.75 msk strösocker 1 kruka färsk basilika 1 st rosmarin liten kvist färsk persilja några kvistar 1...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g strutsfilé
  • 0.75 msk salt
  • 0.75 msk strösocker
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 st rosmarin liten kvist färsk
  • persilja några kvistar
  • 1 kruka färsk dragon
  • gräslök några strån
  • salvia några blad färsk

Aprikoschutney:

aprikoser delade
0.5 st chilipeppar urkärnad och finhackad
1 st limefrukt saften
0.5 dl farinsocker brunt
2 msk vitvinsvinäger
2.5 dl vatten
salt
vitpeppar

Gör så här

1
Blanda salt och socker med de grovhackade örtkryddorna. Gnid in filén med blandningen. Lägg köttet i en plastpåse, placera en tyngd ovanpå och ställ in i kylskåp i minst två dygn. Vänd filén då och då. Frys det gravade köttet något dygn. Halvtina det sedan, då är det mycket lätt att skära tunna skivor av den gravade strutsfilén.

2
Aprikoschutney:

3
Blanda alla ingredienser och låt koka på svag värme i 45-50 minuter. Smaka av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top