RECEPT FRÅN IK

Gravad strömming med pepparrot

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 400 g Strömminingsfiléer
  • Lag:

  • 7 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Sås:

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt peppar
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 2.5 msk pepparrot färskriven
  • 2 msk gräslök finhackad

Gör så här

1
Skölj strömmingen och dra av skinnet.
2
Lag: Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg strömmingen i lagen, plasta och ställ i kylskåp ett dygn. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
3
Sås: Blanda gräddfil och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar, vinäger och pepparrot. Blanda i gräslöken. Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå kallt 3–4 timmar,
4
gärna över natten. Garnera med pepparrot och gräslök.

Kommentar:
Tips Se till att strömmingen är färdiggravad, fast och vit i köttet innan den läggs i såsen.

Recept // Fler fiskrecept