RECEPT FRÅN IK

Gravad strömming i romsås

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

    Till ättikslagen

  • 8 dl vatten
  • 1,5 dl ättiksprit 12%
  • 1 msk salt
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citron Pressad
  • 1 msk vitt vin
  • 2 msk rödlök Hackad
  • 1 msk gräslök Finhackad
  • 1 tsk dill Finhackad
  • 3 msk stenbitsrom Msc-märkt
  • st salt
  • st peppar
  • 400 g Strömminingsfiléer

Gör så här

1

Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättiksprit och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna, täck över, ställ i kylskåp och låt dem ligga över natten, tills fiskköttet är vitt och fast. Ta upp filéerna och låt rinna av väl i ett durkslag. Dra sedan av skinnet.

2

Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Smaka av. Vänd ner filéerna i såsen försiktigt. Fördela i snapsglas och garnera med rom och dillvippor inför serveringen. 

 

 


Kommentar:
Det är viktigt att strömmingen är färdiggravad, det vill säga fast och vit i köttet innan den läggs i romsåsen. Tips! Strömmingen kan gravas och blandas i såsen 1–2 dagar i förväg och förvaras i kylskåp.

Recept // Fler strömminingsfiléerrecept