Gravad strömming i romsås

Du behöver Till ättikslagen 8 dl vatten 1,5 dl ättiksprit 12% 1 msk salt 1 dl crème fraîche 2 dl majonnäs 1 tsk dijonsenap 1...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

Till ättikslagen

8 dl vatten
1,5 dl ättiksprit 12%
1 msk salt
1 dl crème fraîche
2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk citron Pressad
1 msk vitt vin
2 msk rödlök Hackad
1 msk gräslök Finhackad
1 tsk dill Finhackad
3 msk stenbitsrom Msc-märkt
st salt
st peppar
400 g Strömminingsfiléer

Gör så här

1

Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättiksprit och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna, täck över, ställ i kylskåp och låt dem ligga över natten, tills fiskköttet är vitt och fast. Ta upp filéerna och låt rinna av väl i ett durkslag. Dra sedan av skinnet.

2

Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Smaka av. Vänd ner filéerna i såsen försiktigt. Fördela i snapsglas och garnera med rom och dillvippor inför serveringen. 

 

 


Kommentar:
Det är viktigt att strömmingen är färdiggravad, det vill säga fast och vit i köttet innan den läggs i romsåsen.

Tips! Strömmingen kan gravas och blandas i såsen 1–2 dagar i förväg och förvaras i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top