Du behöver
- 500 g strömmingsfiléer
- Lag:
- 5 dl vatten
- 1 1/4 dl ättiksprit, 12%
- 1 msk salt
- Ört- och romkräm:
- 2 askar,à 200 g, cantadouost med örter
- 3 dl örtcrème fraiche
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad rödlök
- 200 g forellrom
Gör så här
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda samman vatten, ättiksprit och salt. Lägg strömmingsfiléerna i lagen och låt dra i 2 timmar. Låt fisken rinna av i durkslag. Mixa eller rör samman ost och crème fraiche till en smidig kräm. Rör ner dill och lök. Vänd ner strömmingsfiléerna i krämen. Varva filéerna och forellrommen i en glasburk. Låt stå och mogna i kylskåp i 2 dygn.
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.