Gravad ört- och romströmming

Du behöver 500 g strömmingsfiléer Lag: 5 dl vatten 1 1/4 dl ättiksprit, 12% 1 msk salt Ört- och romkräm: 2 askar,à 200 g, cantadouost...


8 portioner

Du behöver

  • 500 g strömmingsfiléer
  • Lag:
  • 5 dl vatten
  • 1 1/4 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt
  • Ört- och romkräm:
  • 2 askar,à 200 g, cantadouost med örter
  • 3 dl örtcrème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad rödlök
  • 200 g forellrom

Gör så här

Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda samman vatten, ättiksprit och salt. Lägg strömmingsfiléerna i lagen och låt dra i 2 timmar. Låt fisken rinna av i durkslag. Mixa eller rör samman ost och crème fraiche till en smidig kräm. Rör ner dill och lök. Vänd ner strömmingsfiléerna i krämen. Varva filéerna och forellrommen i en glasburk. Låt stå och mogna i kylskåp i 2 dygn.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top