Gravad lax och potatissallad

Du behöver 450 g lax gravad i skivor Potatissalladssås: 2 msk senap vanlig svensk 2 msk dijonsenap fransk 1 msk strösocker eller honung 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 450 g lax gravad i skivor

Potatissalladssås:

2 msk senap vanlig svensk
2 msk dijonsenap fransk
1 msk strösocker eller honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar mellanmalen
1 msk vinäger ljus
1 dl majsolja eller rapsolja
dill ca 1 dl finhackad
1.5 kg färskpotatis skivad kokt kall
2.5 msk hackad gräslök
kapris ca 3 msk

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser till såsen. Lägg den skivade kokta kalla potatisen i en skål. Häll över och blanda såsen med potatisen – men varsamt så att inte potatisen blir mosig. Strö till sist över kapris och hackad gräslök.


Kommentar:
Det här är ett recept som är gott att bjuda på när det är midsommarkalas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top