Gravad älg med viltkrydda

Du behöver 500 g älgkött 2 msk socker 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 2 msk viltkrydda eller krossade enbär 1.5 dl persilja grovklippt Gör...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g älgkött
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk viltkrydda eller krossade enbär
  • 1.5 dl persilja grovklippt

Gör så här

1
1 Torka av köttet med hushållspapper. Gnid in det med socker, salt och kryddor.

2
2 Lägg det i dubbla plastpåsar och knyt igen. Låt sedan ligga i kylskåpet i minst tre dygn. Vänd köttet varje dag, gärna flera gånger.

3
3 Ta fram köttet och torka bort kryddorna. Skiva köttet tunt. Den som vill vara på den säkra sidan kan frysa in det gravade köttet i två dygn. Köttet går också lättare att skiva om det är halvfryst.

4
Tips! Gravat älgkött kan serveras som förrätt med sallad (se bilden) eller som huvudrätt, gärna med en potatisgratäng.


Kommentar:
– Jag har själv jagat i många år och var den första ”tjejen” i vårt jaktlag. Med ålderns rätt slutade jag att jaga för några år sedan och det kröntes med att jag fick skjuta en tiotaggare. Då var jag mycket glad, säger Siw Christensen som skapat receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top