Gratinerade musslor med aioli

Du behöver 900-1000 kg kokta musslor med skal 100 g smör rumstempererat 3 st klyftor vitlök finrivna 1 dl pankoströbröd 2 dl fint riven parmesan...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900-1000 kg kokta musslor med skal
  • 100 g smör rumstempererat
  • 3 st klyftor vitlök finrivna
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1 dl fint hackad persilja
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

pommes frites
aioli

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader och grill. Bänd av och kasta de kokta musslornas övre skalhalva och lägg dem på en papprad plåt.

2

Blanda smöret med riven vitlök, panko, parmesan, persilja, gräslök, salt och peppar. För­dela smöret över musslorna. Gratinera under grillen i cirka 4–5 minuter eller tills blandningen fått fin färg.

3

Servera musslorna nygratinerade tillsammans med frasiga pommes och aioli att doppa i. Lite sallad är gott och fräscht att servera till.

4

Tips: Färdigkokta musslor från frysdisken passar utmärkt att använda i det här receptet.


Kommentar:
Vardagslyxa med gratinerade blåmusslor, aioli och pommes frites. Snabbfixat som sjutton om du använder färdigkokta musslor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top