Du behöver
- 900-1000 kg kokta musslor med skal
- 100 g smör rumstempererat
- 3 st klyftor vitlök finrivna
- 1 dl pankoströbröd
- 2 dl fint riven parmesan
- 1 dl fint hackad persilja
- 2 msk fint skuren gräslök
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Till servering
pommes frites
aioli
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader och grill. Bänd av och kasta de kokta musslornas övre skalhalva och lägg dem på en papprad plåt.
Blanda smöret med riven vitlök, panko, parmesan, persilja, gräslök, salt och peppar. Fördela smöret över musslorna. Gratinera under grillen i cirka 4–5 minuter eller tills blandningen fått fin färg.
Servera musslorna nygratinerade tillsammans med frasiga pommes och aioli att doppa i. Lite sallad är gott och fräscht att servera till.
Tips: Färdigkokta musslor från frysdisken passar utmärkt att använda i det här receptet.
Vardagslyxa med gratinerade blåmusslor, aioli och pommes frites. Snabbfixat som sjutton om du använder färdigkokta musslor