Gratinerad goliatmusseron

Du behöver 2 dl linser svarta 1 st morot 1 st gul lök 0.5 st fänkål 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 0.5 st citron...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl linser svarta
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron
  • 2 st lagerblad
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 5 dl vatten

Parmesangratinerad svamp:

450 g svamp t
2 msk smör
0.5 dl parmesanost riven
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Gör så här

1
Skölj linserna i kallt vatten. Skala och tärna morot och lök. Skär fänkålen i tärningar och finhacka vitlöken. Fräs dem i olja utan att de tar färg. Tillsätt linser, citron, lagerblad, buljong och vatten. Koka tills linserna är mjuka, cirka 30 minuter. Häll av i durkslag.

2
Sätt ugnen på 225 grader. Stek svampen hel i smör tills den blir mjuk. Blanda parmesan och persilja och strö över svampen. Gratinera tills osten fått guldbrun färg. Servera till linssalladen.


Kommentar:
Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Ellos, Lysozym.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top