Gratinerad getost

Du behöver 4 (à 120 g) gulbetor vinägrett (se länk) 4 (à 75 g) bitar getost Tillbehör: selleriblad bladpersilja röd paprika, finhackad cocktailtomater pumpakärnor, torrostade...


4 portioner

Du behöver

  • 4 (à 120 g) gulbetor
  • vinägrett (se länk)
  • 4 (à 75 g) bitar getost
  • Tillbehör:
  • selleriblad
  • bladpersilja
  • röd paprika, finhackad
  • cocktailtomater
  • pumpakärnor, torrostade

Gör så här

1
Koka gulbetorna mjuka i vatten. Det tar cirka 20 minuter beroende på storleken. Känn med sticka. Skala dem ljumma. De kan med fördel tillagas dagen före serveringen.

2
Skiva gulbetorna och lägg dem som en ring på tallrikarna. Droppa över av vinägretten.

3
Gratinera osten ett par minuter i 250 graders värme högst upp i ugnen. Placera osten i tallrikarnas mitt och garnera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top