Gratinerad chèvreost med chutney

Du behöver 10 st chèvre cm-tjocka skivor 10 skiva formbröd smör Garnering: ekbladssallat 5 st fikon färska Smakbrytare: peachmelba-chutney Gör så här Sätt ugnen på...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 10 st chèvre cm-tjocka skivor
  • 10 skiva formbröd
  • smör

Garnering:

ekbladssallat
5 st fikon färska

Smakbrytare:

peachmelba-chutney

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Tryck ut 10 runda skivor av brödet, lika stora som getostskivorna, med hjälp av ett glas. Stek brödskivorna knapriga i smör. Lägg dem på en plåt och lägg en skiva getost på varje. Gratinera tills de fått fin färg. Lägg upp brödet på ett fat täckt med ekbladssallad. Lägg en klick Peach Melba-chutney på varje och dekorera med klyftade färska fikon.


Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, se fler recept under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top