Grapesallad med fetaost och avokado

Du behöver 1 st grapefrukt gärna blod 2 msk olivolja salt nymalen svartpeppar 4 st avokado mogna 150 g fetaost 0.5 kruka koriander blad med...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st grapefrukt gärna blod
  • 2 msk olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 st avokado mogna
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka koriander blad med stjälkar

Gör så här

1
Skär bort skalet och allt det vita på grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Pressa saften ur grapefruktskrovet ner

2
i en skål och blanda med olivoljan. Krydda med lite salt och peppar.

3
Skala, kärna ur och klyfta avokadorna, lägg upp på ett fat tillsammans med grapefrukt-filéerna. Smula över fetaost och ringla över grapedressingen. Toppa med koriander och nymalen svartpeppar. Den som vill ha extra hetta kryddar med lite chiliflakes.

4
Koriandern kan ersättas med mynta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top